Факти за VELUX

 

Профил на компанията

Повече от 80 години, VELUX Групата създава по-добри условия за живот за хората по света, използвайки естествената светлина и свежия въздух. Нашите продукти осигуряват по-здравословен вътрешен климат за работа и учене, за игри и забавление. Грижим се за околната среда, като използваме високо енергийно-ефективни продукти, които спестяват повече енергия, отколкото се изразходва при производството им.
Научете повече: Профил на компанията
 

VELUX накратко

VELUX Групата предлага голям брой продукти и услуги по света. Продуктовите ни групи са:
 

  • Прозорци за скатен покрив
  • Прозорци за плосък покрив
  • Слънцезащитни продукти – щори и сенници
  • Общивки и изолациинни решения
  • Системи за дистанционно управление на продуктите
Научете повече: Продуктова програма
 

VELUX собственост

VELUX Групата е собственост на VKR Holding A/S, еднолично дружество, изцяло притежавано от едно семейство и фундация. Финансовите резултати на VELUX Групата са включени в консолидираните отчети на VKR Holding. През 2023 приходите на VKR Holding достигат до 3.97 милиарда евро.
Посетете: VKR Холдинг
 

VELUX по света

С производствени компании в 10 страни и търговски дружества в повече от 37 държави, VELUX продуктите са широко разпространени. Нашите служители са над 11 700, а централата на компанията е ситуирана в северна Дания, Копенхаген.
Научете повече: Локален сайт
 

Мениджмънт

VELUX Групата се ръководи от Борда на Директорите и VELUX Мениджмънт групата.

  • Lars Petersson, CEO
  • Anders Götzsche, CFO
Научете повече: VELUX Мениджмънт
 

Нашата история

През 1941 г. , предприемачът и изобретател Вилум Кан Расмусен се озарил с идея, която щяла да превърне тъмните тавански помещения визползваеми пространства, наситени с естветсвена светлина и свеж въздух. Първият му покривен прозорец получил патент през 1942г.. Той измислил и доста ясно и отличимо име: VE - съкращение на вентилация и LUX - мерната единица за светлина.
Научете повече: VELUX важни дати