23
октомври
2023
|
13:27
Europe/Amsterdam

Cabin N feat. VELUX: колаборация за живот сред природата

Nomad Cabins представиха тяхното първо бунгало с участието на прозорец за плосък покрив VELUX

Cabin N в естествената си среда - до морето

Нещо интересно се случва с участието на покривен прозорец за плосък покрив VELUX CVU!

Имаме честта и удоволствието да си сътрудничим с една българска компания за устойчиво строителство - Nomad Cabins - в изработването на прототипа на техния модел Cabin N. Резултатът е изключително красиво, функционално и, буквално, окъпано в дневна светлина минималистично бунгало, създадено да бъде в пълен синхрон със заобикалящата го природа. Зеленото бунгало прекрасно съчетава комфорт и устойчивост, като прилага иновативни решения и екологични материали с цел намаляване на въглеродния отпечатък и консумация на енергия.

Бижуто в малката, но абсолютно функционална баня на буналото е покривен прозорец за плосък покрив VELUX - модел CVU: ново поколение (нов дизайн за максимум дневна светлина), със соларно захранване (екологично) и дистанционно управление (комфортно), с троен стъклопакет (енерго ефективно) и с горен модул плоско стъкло ISU (с награда Red Dot Design 2021 в категория „Продуктов дизайн“).

Както самият проект, така и цялостното му представяне е особено атрактивно и привлича множество заинтригувани погледи. От 27 октомври до 15 ноември прототипът може да бъде забелязан, разгледан и усетен на паркинга на магазин ИКЕА в гр. София. Посетителите имат възможност да се докоснат до изящната му архитектура и перфектен дизайн отвън и отвътре и да получат отговори на всички въпроси, свързани с изработката на бунгалото и интериорния проект, дело на ИКЕА. 

Здравословната среда е възможна в строителството и се надяваме да сме вдъхновение за промяна. Защото NOMAD е философия и начин на живот!“ - казват създателите на Nomad Cabins.

Прототипът “Cabin N” е реализиран с подкрепата на доверени партньори на Nomad Cabins: VELUX, EcoCocon, Jaf Bulgaria, Gramitherm, Alukonigstahl, Милкана, AGC, Lindab, Rothoblaas, Weber, Фактор Трейд, Rigips, VOX, Cable Lovers, Nolina, Solarix.

За Nomad Cabins 
Nomad Cabins е новаторска българска компания, предлагаща модерни сглобяеми къщи от дървена конструкция. Компанията е основана от екип специалисти в сферата на естественото строителство, споделящи страстта към екологичните материали и хармоничните, близки до природата концепции. Типовите проекти се отличават с атрактивен, изчистен дизайн и са насочени към клиенти с екологична ориентация, за които кратките срокове и фиксираният бюджет са от първостепенно значение. Благодарение на затворения цикъл на производство – от проектирането до монтажа – изпълнението им се отличава с изключителна прецизност. 
 

 

За VELUX Group

Трансформираме пространства от 1941 г. Вече над 80 години VELUX помага на хората да си представят и да постигнат трансформация на пространствата, използвайки дневна светлина и свеж въздух през покрива. Нашата продуктова програма включва покривни прозорци за скатен и плосък покрив, оригинални слънцезащитни продукти, като декоративни вътрешни щори и външни щори за защита от топлина, продукти за монтаж и решения за домашна автоматизация. Създавайки по-светли, по-здравословни и по-устойчиви места за живот, работа, учене и игра, ние даваме възможност за по-добро ежедневие за хората по света. Работим глобално – имаме производствени и търговски компании в над 40 държави и около 11 500 служители по целия свят. VELUX Group е собственост на VKR Holding A/S, дружество с ограничена отговорност, изцяло притежавано от благотворителни фондации с нестопанска цел (THE VELUX FOUNDATIONS) и семейство. За повече информация посетете www.velux.com.