Sofia,
17
март
2023
|
14:20
Europe/Amsterdam

Living Places Copenhagen

Living Places Copenhagen е партньор на UNESCO – UIA Световна столица на архитектурата 2023 г

Обобщение

Living Places Copenhagen е горд партньорски проект, създаден в сътрудничество с VELUX, EFFEKT, MOE и Enemærke & Petersen, който ще отвори врати през пролетта на 2023 г.

Прозорец за плосък покрив - ново поколение
Проект: VELUX Living Places, Визуализация: EFFEKT architects

 

Световната столица на архитектурата за 2023 г. на ЮНЕСКО – UIA стартира официално и Копенхаген е домакин на цяла година от вълнуващи събития, изложби и дебати в областта на архитектурата и устойчивото градско развитие. С цялостната концепция „Общ Копенхаген“ ("Copenhagen in Common"), Световната столица на архитектурата за 2023 г. ще се занимава с общи градски проблеми като история, природа, ежедневие и как архитектурата може да подпомогне изграждането на по-устойчиво бъдеще в нашите градове.

Living Places Copenhagen е горд партньорски проект, създаден в сътрудничество с VELUX, EFFEKT, MOE и Enemærke & Petersen, който ще отвори врати през пролетта на 2023 г.

Living Places Copenhagen ще включва програма от дебати и дейности, предназначени да водят важен разговор за ролята на сградите в синергията между жилища и общество,

Лоне Файфер, директор на отдела за устойчиви сгради във VELUX
download
Living Places Copenhagen

Изложбата от седем прототипа – пет отворени павилиона и два завършени дома в пълен мащаб – преосмисля начина, по който строим днес и предизвиква строителната индустрия да създаде отговорни и регенеративни решения, които са от полза както за хората, така и за планетата. Фокусната точка е нов устойчив подход за изграждане на нови домове, които в еднаква степен са от полза както за нас, хората, така и за нашата планета. Сградата е първият пример, който има CO2 отпечатък 3 пъти по-нисък от сегашния стандарт и първокласен вътрешен климат.

За VELUX Group

Трансформираме пространства от 1941 г. Вече над 80 години VELUX помага на хората да си представят и да постигнат трансформация на пространствата, използвайки дневна светлина и свеж въздух през покрива. Нашата продуктова програма включва покривни прозорци за скатен и плосък покрив, оригинални слънцезащитни продукти, като декоративни вътрешни щори и външни щори за защита от топлина, продукти за монтаж и решения за домашна автоматизация. Създавайки по-светли, по-здравословни и по-устойчиви места за живот, работа, учене и игра, ние даваме възможност за по-добро ежедневие за хората по света. Работим глобално – имаме производствени и търговски компании в над 40 държави и около 11 500 служители по целия свят. VELUX Group е собственост на VKR Holding A/S, дружество с ограничена отговорност, изцяло притежавано от благотворителни фондации с нестопанска цел (THE VELUX FOUNDATIONS) и семейство. За повече информация посетете www.velux.com.