17
март
2011
|
01:00
Europe/Amsterdam

Връчиха наградата VELUX Daylight 2011 на стойност 100,000 евро

Студио френски архитекти получават наградата Daylight на стойност 100,000 евро за своя уникален подход към социалните жилища 

   Наградата Daylight and Building Component Award 2011 беше присъдена на френските архитекти Lacaton & Vassal. Официалното връчване беше на 7 март в Копенхаген. Годишната награда се дава от финдации VELUX и VILLUM и е на стойност €100,000. Тя е признание за дългогодишната работа на Lacaton & Vassal със светлина и осветление.
   Нов живот с естествена светлина и по-малко стениLacaton и Vassal се вдъхновяват от сгради с големи отворени пространствахангари, складови помещения, големи парници и супермаркети. В такива структури, те откриват начини да използват стандартните конструкции, за да трансформират стари сгради.

Награда ВЕЛУКС покривни прозорци

Внасяйки повече светлина в сградите, елиминирайки всички възможни стени, създавайки по-добра акустика и използвайки стъклото като допълнителна фасада на сградата, те успешно са трансформирали както частни проекти, така и големи обществени сгради.

Повече информация за тазгодишните носители на наградата ВЕЛУКС можете да намерите на техния уебсайт: http://www.lacatonvassal.com/.