Sofia,
10
октомври
2016
|
09:57
Europe/Amsterdam

Детска стая в планината - мисията възможна!

Представяме ви Flora Park – едно кътче природа, парк, уют и спокойствие, на крачка от амбициозния център на София.

Мечтали ли сте някога да живеете на тихо и уютно място с модерна инфраструктура, далеч от забързания градски център и в същото време близо до природата? Шедьовърът на строително-инвестиционна компания City Home Park, Flora Park, се намира в полите на Витоша и се състои от 14 жилищни сгради със собствен парк с дизайнерски фонтани, детски площадки, басейни, фитнес, СПА център и подземни гаражи. Комплексът е напълно завършен през 2014 г. и всички апартаменти в него вече имат собственици.

За разлика от повече строители в България, City Home Park решава да не изпълва напълно параметрите на застрояване. Предпочетохме да построим по-малко от разрешения брой жилищни блокове, като за сметка на това използвахме пространството за парк, площадки и алеи и това наше решение се оцени високо от клиентите“, разказва Деница Христова от City Home Park. Последните нива са с по-голяма от стандартната 2,6 м височина на таваните и са над 3 метра, а самите скосявания са по-скоро с декоративен характер и не отнемат от жизненото пространство на хората. Това е още едно предимство за собствениците на тези жилища. В допълнение към това отлично решение са и използваните покривни прозорци VELUX.

Какво привлича едно четиричленно семейство в комплекса и защо то избира да се нанесе именно на последния етаж?

 

В красивия и различен комплекс намира своя нов дом и семейство Веселинови. Децата на семейство Веселинови – момиче и момче на 13 и 14 години – които доскоро са ползвали обща стая и често са се чувствали некомфортно, поради липсата на лично пространство, вече са повече от щастливи. Освен, че имат свои собствени стаи, са се сдобили и с изобилие от дневна светлина и прекрасен изглед към планината през деня, и към звездите през нощта. Тази впечатляваща гледка се открива пред тях благодарение на вградените във всяка стая четири покривни прозореца VELUX.

Още от мига, в който прекрачих прага на апартамента и погледнах навън си казах, че това е новият ни дом. Не мога да го сравня с нищо друго, защото съм го обзавела сама и мога да кажа, че за миг не съм почувствала тъга по старото ни жилище, независимо че съм израснала в него.
Мария Веселинова, собственик на апартамента
Широко и светло е. Лятото се събираме по-често на терасата, а зимата се наслаждаваме на гледката отвътре. Обожаваме живота си тук.
споделя още Мария

Прочетете повече за този прекрасен дом в нашата секция Вдъхновение.

 

За VELUX групата

В продължение на 75 години VELUX Груп създава по-добри условия на живот за хората по целия свят. Извличаме максимума от дневната светлина и свежия въздух през покрива. Нашата продуктова гама включва покривни прозорци, както и набор от декоративни и слънцезащитни продукти, ролетни щори, инсталационни решения и интелигентни системи за домашна автоматизация. Тези продукти помагат да се осигури здравословен и устойчив вътрешен климат за работа и учене, за игра и забавление. Ние оперираме на глобално ниво – с производствени и търговски дружества в повече от 40 държави и около 9500 служители. VELUX Груп е собственост на VKR Холдинг, дружество с ограничена отговорност, изцяло притежавано от семейство, притежаващо дружества с нестопанска цел. През 2016 г. VKR холдингът има общо приходи в размер на 2,4 млрд. Евро, като 155 млн. Евро са дарени за различни благотворителни цели. За повече информация, посетете velux.bg