18
януари
2011
|
01:00
Europe/Amsterdam

Дизайнерски затъмнителни щори ВЕЛУКС от Карим Рашид

На най-голямото текстилно изложение Heimtekstil в Европа, един от най-харизматичните световни дизайнери Карим Рашид представи новата колеция VELUX щори с неговия неповторим дизайн. 

Партньорството е част от нова инициатива на групата VELUX за съвместна работа с известни дизайнери.

 Карим Рашид дизайнер Карим Рашид е водеща фигура на модерния дизайн и има репутация на културен провокатор. Виждането и работата му са глобални и продуктите, по които работи, включват продуктов и интериорен дизайн, мода и мебели, осветление и художествено изкуство. Неговите дизайни са 'демократични' - целят да бъдат достъпни и по джоба на всеки.

За използването на светлината Карим Рашид споделя: " Естествената светлина е жизненонеобходима за доброто ни здраве и за способността да мислим позитивно - а ВЕЛУКС създава покриви прозорци с изключително качество, които обливат стаята със светлина. Но за да се създаде интимно пространство за отмора, светлината трябва да се контролира - за сън, работа или защита от погледи. Когато VELUX ме покани да създам колекция от затъмнителни щори, бях заинтругуван да работя с контраста светлина - тъмнина."

 

 

затъмнителни щори дизайн Карим Рашид

Малка частица изкуствоVELUX Колекция щори от Карим Рашид включва четири уникални шарки, всяка в два различни цвята. В зависимост от личните предпочитания, клиентите могат да избират между звънливо розово, кисело жълто или по-приглушените дизайни в черно и бяло. Вдъхновени от комбинацията от дигитални технологии и флорални мотиви, колекцията има едновременно поетичен и модерен вид. "Искам хората да виждат щорите не като стандартен продукт с широко приложение, а като малка частица изкуство, което внася красота и дори определя стила на интериорния дизайн," пояснява Карим Рашид.

затъмнителни щори Карим Рашид

Дизайнерско решение за ежедневиетоПо думите на Кент Холм, Директор Аксесоари в групата VELUX, "Изборът да работим с Карим Рашид възникна о факта, че ако искаш да бъдеш иновативен, трябва да експериментираш и да демонстрираш смелост в дизайнерската работа. Затова работата с международно признат дизайнер, "Кралят на цветовете", предлага ново изживяване от ВЕЛУКС. Обикновено нашите продукти имат утилитарно приложение и целят да бъдат дискретни, но новите дизайни на Карим Рашид привличат внимание и така добавят още една характеристика на ншите продукти, в добавка към качеството и внимание към детайла."
затъмнителни щори дизайн Карим Рашид Продукти с дизайн от Карим РашидКолекцията на Карим Рашид ще бъде на пазара от 1 февруари 2011 година, по специална заявка. Брошура с четирите дизайна и цветове на английски език може да разгледате на страницата на ВЕЛУКС.