10
март
2010
|
01:00
Europe/Amsterdam

Домът на бъдещето: От теория към практика – човешкият фактор

Семейство Симонсен от Аархус, Дания, живеят в един експеримент. В продължение на една година те са направили Home for Life свой дом, за да потърсят отговор на въпроса какви ще бъдат къщите на бъдещето. 

Домът им е активна къща, която не само пести енергия и електричество, но и предлага комфортен вътрешен микро климат, изглежда привлекателно и има на-доброто възможно взаимодействие с околната среда. 

Home for Life ще даде ново знание за това как висококачествените строителни продукти и технологии могат да се хармонизират с всекидневните потребности на семействата. Данните за производство на енергия, консумация на енергия, температура, и нива на CO2 от къщата Home for Life вече са налични за първите 6 месеца на експеримента. 

В този период къщата е била непрестанно пренастройвана, за да задоволи нуждите на семейството за добри условия на живот. Най-голям приоритет през цялото време е било осигуряването на комфортна семейна среда и едва на второ място са били всички други данни за консумация на енергия и т.н. Повече информация може да намерите на страницата за Home for Life.