София,
23
май
2017
|
23:00
Europe/Amsterdam

Конкурс за архитектурни проекти „Животворна светлина" 2017

Архитектурен конкурс "Животворна светлина" стартира

Архитектурен конкурс "Животворна светлина" 2017

Четвъртото издание на така обичания от всички архитекти конкурс на тема “Съчетаване на българската архитектура с модерните тенденции” стартира на 22 Май 2017г.

Естествената светлина е физиологически и психологически безценна за нас, а осигуряването й в домовете и в обществените сгради е мисия на всеки архитект. Покривните прозорци VELUX по уникален начин позволяват осигуряването на достатъчно дневна светлина, както и свеж въздух за цялото помещение.

И тази година конкурсът е разделен в две категории – фамилни къщи и жилищни и обществени сгради. Условието за участие в архитектурния конкурс е да има заложени покривни прозорци в проекта.

За победителя от всяка от двете категории е предвидена парична награда от 500 лв., а най-добрият проект, независимо от коя категория е ще спечели голямата награда от 2000 лв. И тази година организаторите ВЕЛУКС България предвиждат поощрителна награда за най-интересния и иновативен проект.

Критериите за оценяване са в няколко аспекта: ефективно разпределение на дневната светлина в сградата и помещенията; гледка към околността и свързване на заобикалящата среда със сградата; ефективно използване на пространството под покривните елементи в обема и интериора на сградата; дизайн и естетическо въздействие; визуализация и презентация.

Конкурсът „Животворна светлина- 2017“ ще се проведе по следния начин:

22 Май – 22 Октомври 2017 – подаване на проекти;

22 Октомври – 5 Ноември 2017 – журиране и обявяване на победителите

Наградите ще бъдат връчени на официална церемония, като ще има много изненади, коктейл и забавления!

За VELUX групата

В продължение на 75 години VELUX Груп създава по-добри условия на живот за хората по целия свят. Извличаме максимума от дневната светлина и свежия въздух през покрива. Нашата продуктова гама включва покривни прозорци, както и набор от декоративни и слънцезащитни продукти, ролетни щори, инсталационни решения и интелигентни системи за домашна автоматизация. Тези продукти помагат да се осигури здравословен и устойчив вътрешен климат за работа и учене, за игра и забавление. Ние оперираме на глобално ниво – с производствени и търговски дружества в повече от 40 държави и около 9500 служители. VELUX Груп е собственост на VKR Холдинг, дружество с ограничена отговорност, изцяло притежавано от семейство, притежаващо дружества с нестопанска цел. През 2016 г. VKR холдингът има общо приходи в размер на 2,4 млрд. Евро, като 155 млн. Евро са дарени за различни благотворителни цели. За повече информация, посетете velux.bg