София,
01
септември
2019
|
16:17
Europe/Amsterdam

Животворна светлина 2019 – Награди за архитектура

Стартирахме! Шестото издание на Наградите вече е отворено за регистрации и очаква Вашите проекти.

Уважаеми архитекти,

Имаме удоволствието отново да Ви поканим да споделите с нас как проектирате здравословни сгради с помощта на дневната светлина – основен източник на живот, радост и здраве. Целта ни е да съберем и покажем Вашите архитектурни шедьоври с дневна светлина, струяща от покрива.

Тази година ще се проведе шестото издание на нашите Награди за архитектура Животворна светлина 2019, като за втора година форумът ще е международен – седем държави от Източна Европа ще допринесат за споделянето на добри практики в архитектура: България, Босна и Херцеговина, Румъния, Сърбия, Македония, Черна Гора и Турция.

На базата на натрупания опит и обратна връзка от участници и членове на журито, създадохме нова категория Реновации за Вашите проекти с фокус реновиране на съществуващи сгради. Темата "реновация" е различна като подход и работа. Често това са сгради с историческо и културно значение. Желаем да обърнем специално внимание на тези обекти и да демонстрираме как те се променят и заживяват нов живот – с много дневна светлина и свеж въздух.

Така категориите, в които можете да кандидатствате, стават три:

  • Еднофамилни къщи
  • Жилищни и обществени сгради
  • Реновации (ново!)

Вижте как да стигнете до финала, кои са представителите на журито тази година и разгледайте вече качените обекти на сайта на Животворна светлина – Награди за архитектура.

За VELUX групата

В продължение на 75 години VELUX Груп създава по-добри условия на живот за хората по целия свят. Извличаме максимума от дневната светлина и свежия въздух през покрива. Нашата продуктова гама включва покривни прозорци, както и набор от декоративни и слънцезащитни продукти, ролетни щори, инсталационни решения и интелигентни системи за домашна автоматизация. Тези продукти помагат да се осигури здравословен и устойчив вътрешен климат за работа и учене, за игра и забавление. Ние оперираме на глобално ниво – с производствени и търговски дружества в повече от 40 държави и около 9500 служители. VELUX Груп е собственост на VKR Холдинг, дружество с ограничена отговорност, изцяло притежавано от семейство, притежаващо дружества с нестопанска цел. През 2016 г. VKR холдингът има общо приходи в размер на 2,4 млрд. Евро, като 155 млн. Евро са дарени за различни благотворителни цели. За повече информация, посетете velux.bg