Sofia,
31
август
2022
|
16:49
Europe/Amsterdam

Новите прозорци за плосък покрив VELUX – соларни и големи

Новите продукти спечелиха тазгодишната награда за дизайн Red Dot в категорията Продуктов дизайн

Прозорец за плосък покрив - ново поколение

В продължение на 80 години VELUX Group помага на хората да осигурят дневна светлина и свеж въздух през покривните прозорци. По-рано тази година компанията разшири своето портфолио с нови прозорци за плосък покрив с плоско и огънато горно стъкло. Те предлагат максимум дневна светлина, което позволява на обитателите да виждат само стъкло и небе над себе си. Но това не е всичко! От този септември продуктите ще се предлагат не само във фиксирана или електрическа, но и в соларна версия. Освен това ще се произвеждат и в нови, невероятно големи размери: 150x100 см, 150x150 см и 200x100 см, които могат да сбъднат мечтите на всички архитекти. 

Новите, наградени с Red Dot Design Award прозорци за  плосък покрив VELUX са проектирани да осигурят на хората повече комфорт, енергийна ефективност, дневна светлина и свеж въздух. Едно от най-големите предимства на новото поколение е, че благодарение на горните модули от стъкло до ръб до ръб и уникалната си конструкция, дневната площ е увеличена с до 52%* в сравнение с предишното поколение. 

Тази есен приветстваме нов член на семейството в портфолиото от прозорци за плосък покрив – соларният вариант. Този прозорец може да направи живота на всяко семейство по-удобен с предварително инсталиран сензор за дъжд и предварително сдвоен стенен ключ. Собствениците на жилища могат да изпитат комфорта от допълнителната вентилация на закрито, без да се притесняват, дори ако слънцето не грее, тъй като батерията се зарежда и при облачно време. За максимален комфорт комбинирайте прозореца с дискретно поставени щори със соларно захранване ” – сподели Николай Захариев, управител на ВЕЛУКС България. 

Новите прозорци с плосък покрив поддържат отлична топлоизолация и намалена консумация на енергия с изключително ниски U-стойности; 0,55 W/m²K може да се достигне с помощта на троен стъклопакет. Всички прозорци за плосък покрив от ново поколение се предлагат в 7 различни размера от 60x60 см до 120x120 см, но сега VELUX разшири портфолиото си с невероятно големи продукти с размери 150x100 см, 150x150 см и 200x100 см за още по-добър изглед към небето и максимална дневна светлина! Прозорците за плосък покрив са идеални за покриви с наклон от 0° до 15° и клиентите вече не трябва да се тревожат за външния шум, тъй като имат отлична – до 42 dB – звукоизолация.

За VELUX Group

Трансформираме пространства от 1941 г. Вече над 80 години VELUX помага на хората да си представят и да постигнат трансформация на пространствата, използвайки дневна светлина и свеж въздух през покрива. Нашата продуктова програма включва покривни прозорци за скатен и плосък покрив, оригинални слънцезащитни продукти, като декоративни вътрешни щори и външни щори за защита от топлина, продукти за монтаж и решения за домашна автоматизация. Създавайки по-светли, по-здравословни и по-устойчиви места за живот, работа, учене и игра, ние даваме възможност за по-добро ежедневие за хората по света. Работим глобално – имаме производствени и търговски компании в над 40 държави и около 11 500 служители по целия свят. VELUX Group е собственост на VKR Holding A/S, дружество с ограничена отговорност, изцяло притежавано от благотворителни фондации с нестопанска цел (THE VELUX FOUNDATIONS) и семейство. За повече информация посетете www.velux.com.