05
декември
2014
|
01:00
Europe/Amsterdam

Облякохте ли вашите прозорци в зимни дрехи?

Всички ние извадихме топлите палта и ръкавици, които ни пазят от студа през зимните месеци. Но малко от нас са се замисляли върху факта, че може да облечем и прозорците с топли дрехи и така да спестим енергия през студения сезон. 

Напълно естествен рефлекс за нас е когато излизаме на студа да си сложим топли дрехи, за да се стоплим. Ако ни е студено вкъщи, вероятно обличаме жилетка или просто увеличаваме отоплението. Когато навън вилнее зима, домът изглежда недостатъчно отоплен и всички се изкушаваме да завъртим термостата.

Velux-FHC-b.jpgНо всъщност, по-добър начин да задържим топлината в дома си през студените дни е да спуснем щорите на прозорците. Ето как се отнася това за покривните прозорци - специалните Tермо щори са енергоспестяващи и задържат топлината в помещенията благодарение на структурата си тип „пчелна пита“ и вградения в тях топлоизолиращ алуминиев слой.

„Наистина е добро решение да се поставят енергоспестяващи щори на покривните прозорци, тъй като алуминият между двата слоя плисиран материал подобрява термоизолацията. Топлият въздух в едно помещение се издига нагоре и ако щорите са спуснати, това спомага температурата да се поддържа постоянна и стаята да е топла и уютна, когато навън е студено“ казва Георги Богданов, регионален мениджър за североизточна България във ВЕЛУКС България ЕООД.

Когато са спуснати, Tермо щорите осигуряват 34% допълнителна термоизолация на покривните прозорци.

Многофункционални енергоспестяващи щори

Освен пестенето на енергия, Термо щорите осигуряват сянка и изглеждат добре благодарение на структурата на гънките си. И още нещо – те са регулируеми, тъй като не са захванати нито в горния нито в долния си край те могат да се преместват навсякъде по прозореца, блокирайки ярките слънчевите лъчи или любопитните погледи, но не и светлината.

„Когато имате регулируема щора, каквато е Термо щората, можете да седите до прозореца и да четете вестник на достатъчна светлина, без да ви блести слънцето в очите. Може да преместите щората, така че да засенчите там, където слънцето блести най-много“ казва Георги Богданов.

Така че, сега е моментът да се подготвите за зимата.

Прочетете още за иновативните Термо щори на VELUX и разгледайте и другите многообразни модели и цветове на адресhttp://www.velux.bg/private/velux_blinds_and_shutters/blinds/energy_blinds 

VELUX предлага Термо щори в девет различни цвята. Това са двойно плисирани щори с вътрешна обшивка от алуминий и материя, осигуряваща затъмняващ ефект. Щорите са многофункционални и могат да се позиционират на покривния прозорец точно там, където пожелаете да се спускат и вдигат. Лесно се монтират на покривния прозорец с помощта на патентованата система Pick&Click!®. Могат да се комбинират с комарници, сенници и външни ролетни щори на VELUX.

За VELUX GroupVELUX Group създава по-добри условия за живот с дневна светлина и свеж въздух, проникващи през покрива. Продуктовата листа на VELUX съдържа широка гама покривни прозорци, както и решения за плоски покриви. Групата предлага и различни видове щори и сенници за слънчева защита, ролетни щори, инсталационни продукти и продукти за дистанционно управление. Групата VELUX, която има производствени предприятия в 11 страни и търговски компании в почти 40 страни, представлява една от най-силните марки в световната индустрия на строителни материали и нейните продукти се продават в повечето страни на света. Групата VELUX има около 10,000 служители и е собственост на VKR Holding A/S, акционерно дружество, изцяло притежавано от фондации и семейство. За повече подробности, посетете www.velux.com.

Контакт: ВЕЛУКС България ЕООД www.velux.bg.