01
септември
2010
|
01:00
Europe/Amsterdam

Откриване на рехабилитационен център

На 30 август официално беше открит Рехабилитационен център за потърпевши от рак на млечната жлеза "Алекса". ВЕЛУКС България е сред дарителите за построяване на центъра. 

  Целта на центъра е да подпомага възстановяването на лицата, претърпели оперативно лечение рак на млечната жлеза в социален и психологичен аспект, както и с профилактика и рехабилитация. От 8 май 2008г досега фондация "Утре за всеки" събираше средства и дарения за изграждане на такъв дневен център в сградата, предоставена от УМБАЛ "Царица Йоана - ИСУЛ" ЕАД.
   
Две години по-късно, честта да прережат лентата на завършената сграда се падна на Нина Хаджийска, председател на фондация "Утре за всеки" и изпълнителният директор на ИСУЛ доцент доктор Бойко Коруков. Те са и стопаните на сградата, в която ще започнат активни дейности от 1 октомври 2010г.
   
След официалната церемония гостите имаха възможност да се разходят в новия център. Старата постройка, дарена от ИСУЛ, е без основи и е разрушена изцяло. Архитектурният проект за новия център е дело на архитекти "Саш-Арх" ЕООД. Вторият етаж на сградата е осветен с покривни прозорци ВЕЛУКС. Впечатляващи комбинации са поставени в голямата зала на втория етаж, предвидена за групови упражнения по йога, аюрведа и други групови занимания. От покривните прозорци ВЕЛУКС се виждат небето и слънцето - безценен лъч на светлината в презастроената централна част на града, който вдъхва надежда и оптимизъм на цялата сграда - в унисон с целта на фондацията да докаже, че мечтите наистина се сбъдват.