29
октомври
2012
|
01:00
Europe/Amsterdam

Покрив без течове - ВЕЛУКС решение

Представител от фирма Велукс разговаря с приветливо, младо семейство Цоневи относно решения ВЕЛУКС, които са заменили съществуващи стари капандури. 

reshenie_ot_Velux.JPG Velux_prozorci.JPG

 Здравейте, разкажете ни малко повече за това кога и как се сдобихте с апартамента. - Здравейте. Преди 5 години бяхме решили да си закупим апартамент. Дълго търсихме и провеждахме много огледи, докато не попаднахме на точния. И двамата бяхме впечатлени и без много да мислим, го купихме.Целенасочено ли търсихте „апартамент под звездите“ и то със скосени части, или това се оказа чиста случайност?- В интерес на истината търсихме апартамент на последен етаж, тъй като не искаме да имаме някой „над главата си“. Апартаментите, разположени на последните етажи в сградите предоставят красива гледка, отдалечават от градския шум, а и внасят усещане на „живот под звездите“. Именно поради тази причина бяхме впечатлени от настоящия ни апартамент - пасваше идеално на представата ни за бъдещ дом, а скосените му части само допълваха нестандартната атмосфера.

velux_prozorci_pod_zvezdite.jpg velux_zvezdi_nebe.jpg

И както често се получава в живота всяко хубаво нещо е придружено с нещо не чак толкова хубаво, за контраст. Откъде започнаха Вашите проблеми? - Апартаментът се нуждаеше от ремонт. Необходимо беше да се задигне покрива в едната стая и да се постави капандура, която да внася повече светлина и уют. Всичко това беше по наше желание. Разговаряхме със строителя, той се съгласи да се направят промени, нае майстори и на пръв поглед всичко беше така, както желаехме да бъде. Оказа се, че всъщност е било само привидно. За 5 години се наложи да правим 2 ремонта на дома, тъй като на капандурата не успяваше да издържи на по-силните дъждове, малко по-люти зими, и протече. Първият път, ремонтът беше за сметка на строителя, но след като се оказа, че е необходим втори, разбрахме, че имаме сериозен проблем и строителя не може да ни бъде от полза. Стигнахме до там да поставяме легени, кофи, та дори и надуваем басейн, за да може да побере, стичащата се отвсякъде вода, докато не сме вкъщи. След това преживяване, решихме, че е време за цялостен ремонт и промяна, която да гарантира резултат различен, от предишните.

techove_problemi_porkiv.JPGКога и как дойде решението да замените проблемните прозорци именно с покривни прозорци ВЕЛУКС като марка?- ВЕЛУКС бяха една от малкото фирми в този бранш на пазара, която ни беше позната. По стечение на обстоятелствата се оказахме на изложение на Стройко, където се запознахме с г-н Великов (дистрибутор на фирма ВЕЛУКС). От изложението подбрахме 3 фирми, които считахме, че могат да ни бъдат полезни. Едната не откликна въобще. Втората направи оглед и след време ни предостави оферта. ВЕЛУКС отклихнаха веднага на проблема ни. По време на направения оглед ни беше обяснено обстойно откъде ни идват проблемите, дадоха ни съвети за отстраняването им и споделиха какви решения покривни прозорци ВЕЛУКС могат да дадат.

velux_Remont.JPGСрещнахме професионализъм и човешко отношение, което в този момент ни беше необходимо. Веднага след огледа ни беше изпратена обстойна оферта, включваща всичко необходимо и разписана с цени до последния детайл, което до този момент си беше рядкост. За нас беше важно, че хората, които направиха огледа, са сертифицирани от ВЕЛУКС да извършват ремонти и инсталации. Друг важен фактор за избора ни на ВЕЛУКС покривни прозорци беше и гаранцията, която предоставят, при закупуването на техни продукти. Така, с професионализъм, отношение и гаранция за качество, фирма ВЕЛУКС успяха да ни спечелят като клиенти.

velux_interior.jpg

Как се чувствате сега? Какво се промени във Вашия дом след монтиране на ВЕЛУКС покривни прозорци?- Извънредните обстоятелствата налагаха да се преправи целия покрив. Сменена е цялата покривна покривка с използване на по-добри материали. Първоначално избрахме покривни прозорци ВЕЛУКС с по-малки размери, но когато разбрахме, че е необходимо време, за да ги доставят, закупихме по-големите, които бяха налични. Благодарение на това, че прозорците лягат на външния край, достъпът на светлина в дома е значителен. Така се печели и повече пространство, което също е от значение за нас. Направена е и термоизолация, която допълнително предоставя сигурност. Сега остава да се наслаждаваме на „живота си под звездите“ и да се надяваме, че сме приключили с ремонта на покрива окончателно.

velux_izgled.jpg