02
декември
2013
|
01:00
Europe/Amsterdam

Проектът Зелена къща – едно от най-устойчивите решения в света

За втора поредна година Групата VELUX (Velux Group) участва в надпреварата за спечелване на наградата за устойчиви решения – Sustainia. Този път компанията се представя като стратегически партньор в проекта Зелена къща (Green Solution House). 

За най-доброто устойчиво решение – награда Sustainia

Копенхаген, Дания

Израелската компания TaKaDu получи наградата Sustainia 2013 за тяхната технология, намаляваща загубите при пренос на вода.

Пред публика от над 1000 гости, които се събраха в Копенхаген в началото на ноември, TaKaDu бяха обявени за победител в надпреварата за наградата, отбелязваща най-добрите изобретения в областта на устойчивото развитие в цял свят.

> прочетете повече за победителите

> вижте всички финалисти​

Проектът Зелена къща на VELUX Group

 

Зелена къща участваше в надпреварата за международната награда за устойчивост Sustania, председателствана от бившия губернатор на Калифорния - Арнолд Шварценегер. Журито включваше също бившия министър-председател на Норвегия - Гро Харлем Брундланд, Eврокомисаря по въпросите на климата - Кони Хедегор и председателя на Междуправителствената група по измененията на климата, д-р Раджендра К.Пачаури.

 ​ Зелена къща бе включен в каталога "Sustainia 100", издаден в Лондон на 9 юни 2013 година, заради своето положителното социално, екологично и икономическо въздействие върху околната среда и обществото. Представен в 128 страни, Sustania 100 разказва за 100-те най-иновативни и въздействащи устойчиви решения, избрани сред над 500 номинирани проекти и технологии. ​

 

Съвършено нова комбинация от устойчиви строителни практики прави Зелена къща уникален пример. Тя e устроена с оптимизираща светлината модулна климатична обвивка, която произвежда енергия и подобрява атмосферата в помещенията чрез дневна светлина и свеж въздух. Определени части от сградата са проектирани така, че да бъдат лесни за разглобяване и подобряване.

Зелена къща отговаря на условията на Активната къща – сграда, която създава по-здравословен и по-комфортен живот за обитателите си, без да влияе отрицателно на климата. Групата VELUX e стратегически партньор на Зелена къща, защото тя демонстрира как принципите на Активната къща могат да бъдат приложени както в нови, така и във вече съществуващи сгради.

Миналата година друг проект на Групата VELUX - Моdel Home 2020 - също участва в номинациите за Sustania.

Повече за Sustainia, както и за изданието Sustania 100, вижте на www.sustainia.me/ 

За Групата VELUX

Групата VELUX създава по-добра жизнена среда с дневна светлина и свеж въздух под покрива. Продуктовата програма на VELUX съдържа широка гама от покривни прозорци за скатен и плосък покрив. Групата предлага и различни видове щори, сенници и комарници, инсталационни продукти, продукти за дистанционно управление и термални слънчеви колектори за вграждане в покрива. Групата VELUX, която има производствени предприятия в 11 страни и търговски компании в почти 40 страни, представлява една от най-силните марки в строителния сектор. Продуктите с марка VELUX се продават в повечето части на света. Групата VELUX има около 10,000 служители и е собственост на VKR Holding A / S, дружество с ограничена отговорност, собственост на фондации и семейство. За повече информация, посетете www.velux.com.

Прочетете повече за многото възможности за създаване на комфортен климат у дома с продукти на VELUX на www.velux.bg.

Станете наш фен на www.facebook.com/VELUX.bg.