Sofia,
01
септември
2016
|
11:11
Europe/Amsterdam

32 СОУ „Св. Климент Охридски“, София

32 СОУ „Св. Климент Охридски“ в гр. София ремонтира мансардните площи за постигане на по-добри условия за учениците и резултатът е поразителен.

32 СОУ с усилено изучаване на чужди езици „Свети Климент Охридски“ е средно общообразователно училище в гр. София. Основано е през 1903 г. като Трета девическа гимназия „Княгиня Мария Луиза“, а строителството на сегашната му сграда започва през 1942г. 

В 32 СОУ днес се обучават над 2000 деца от 1 до 12 клас със задължително изучаване на английски език от първи клас.Тъй като интересът към училището е голям, всяка площ от неговата сграда трябва да се използва.

През 2012 г. ръководството на училището стартира подготовката на проект за реновиране на част от сградата, в т.ч. мансардните етажи, които до този момент не са били усвоени, поради неблагоприятните условия на средата в тях като тъмнина, лош въздух и влага в помещенията. Екипът на 32 СОУ се допитва до ВЕЛУКС България. С възторг откриват разнообразието от решения за преустройство на мансардните помещения, които фирмата предлага с помощта на покривните прозорци.

С преустройството на мансардните помещения се откриват 900 м2 нови площи за провеждане на занятия. Това са кабинети по езици, музика и изобразително изкуство, компютърно обучение, библиотека и санитарни помещения, които учениците посещават с удоволствие.

Всичко се вижда много по-добре, има много светлина, а коридорът със стълбите към залата изглежда много добре.
Драгомир от 8-ми клас
Цялото ръководство на училището се гордее с този проект и бихме препоръчали на всички колеги, ако имат възможност, наистина да се възползват от такъв вид проекти и съдействието на изпълнители като VELUX.
директор Нели Костова

Част от проекта с ремонта на 32 СОУ е обновяването на едната фасада, върху която художниците от 140 Ideas създават своя шедьовър "Save the raptors". 

Прочетете повече за обновяването на училището в нашата секция Вдъхновение.

За VELUX групата

В продължение на 75 години VELUX Груп създава по-добри условия на живот за хората по целия свят. Извличаме максимума от дневната светлина и свежия въздух през покрива. Нашата продуктова гама включва покривни прозорци, както и набор от декоративни и слънцезащитни продукти, ролетни щори, инсталационни решения и интелигентни системи за домашна автоматизация. Тези продукти помагат да се осигури здравословен и устойчив вътрешен климат за работа и учене, за игра и забавление. Ние оперираме на глобално ниво – с производствени и търговски дружества в повече от 40 държави и около 9500 служители. VELUX Груп е собственост на VKR Холдинг, дружество с ограничена отговорност, изцяло притежавано от семейство, притежаващо дружества с нестопанска цел. През 2016 г. VKR холдингът има общо приходи в размер на 2,4 млрд. Евро, като 155 млн. Евро са дарени за различни благотворителни цели. За повече информация, посетете velux.bg