29
октомври
2012
|
01:00
Europe/Amsterdam

Model Home 2020 на VELUX Group - един от 100-те най-устойчиви проекта в света

На церемонията по награждаване на проектите от Sustainia бяха отличени 100-те решения в Света, събрани от 56 страни, разположени на шест континента. VELUX Group е представена от проект Model Home 2020. 

На церемонията по награждаване на проектите от Sustainia бяха отличени 100-те решения в Света, събрани от 56 страни, разположени на шест континента. Номинациите са за иновативни и мащабни решения, способстващи създаването на устойчиви общества. VELUX Group е представена от проект Model Home 2020, състоящ се от шест въглеродно-неутрални сгради с висока обитаемост.

Model_Home_2020_VELUX.jpeg

От 100-те кандидати, включително VELUX Group, на 11 октомври, бившият губернатор на Калифорния Арнолд Шварценегер, съвместно с видни лидери в областта на устойчивото строителство, избраха победителят за най-добро устойчиво решение, технология или инициатива. Номинациите бяха определени с потенциал да дадат положителни социални, екологични и икономически последици, представляваща десет различни сектори като образование, информационни технологии и строителство.

Арнолд Шварценегер награди едно от 100-те решения с почетната награда Sustainia, която е признание за значителния му принос в областта на устойчивото развитие, по-специално за възможността за разширяване и издигане на устойчиви общества.

Гостуването на Шварценегер в Копенхаген допълва списъка от знаменити съдии заедно с бившия норвежки министър-председател Gro Harlem Brundtland, IPCC председател д-р Rajendra K. Pachauri и еврокомисарят Connie Hedegaard. Всеки от четиримата говорители има богат опит и значително въздействие върху тенденциите за устойчивсо строителство.

Arnold_Shvarzeneger_jury.jpg

Победителят беше избран от десет финалисти, подбрани след внимателното наблюдение на 100те номинации. Финалистите сформираха силна област от участници, представяща изчакващи решения от рециклиращо облекло, както и UV филтриране на вода. Всеки финалист представя една от 10-те номинирани категории: здраве, ресурси, енергетика, образование, IT, мода, храна, градове, транспорт и сгради.

Чудесно място да се създаде самосъзнаниеСред одобрените 10-те финалисти, проектът "Indigo pay-as-you-go solar: Solar home system" спечели наградата. Вицепрезидентът на VELUX Group Ингрид Рюмерт сподели:"Ние сме крайно развълнувани да бъдем част от наградата Sustainia и по този начин да бъдем част от това ново движение на хора с въображение, с една и съща мотивация и ентусиазъм, като VELUX Group, за да променим нещата към по-добро. Това място е чудесно за нас, защото имаме възможността да повишим информираността на нашите идеи и да споделим на ключови мениджъри, вземащи решения, идеите на VELUX относно устойчив начин на живот в сградите".Наградата Sustainia е основана от губернатора Арнолд Шварценегер и водещя скандинавски независим мозъчен тръст Monday Morning, за да се повиши информираността относно множеството реални и устойчиви решения, достъпни в различни сектори и пазари. VELUX Group е партньор на Sustainia.

Церемонията по връчването на награда Sustainia се проведе в историческия кралски театър в Копенхаген.Sustainia_100_Velux