01
февруари
2013
|
01:00
Europe/Amsterdam

VELUX Group основен спонсор на Европейското първенство по волейбол за мъже

Очакват ни нови вълнуващи моменти от 20 до 29 септември 2013 г., когато най-добрите европейски волейболисти ще играят мачовете си от първенството в Дания и Полша. 

Важна новина във връзка с турнира е наскоро сключеният договор за основно спонсорство между CEV (Европейската волейболна федерация) и VELUX Group.

Ново име на турнира

Спонсорството от страна на VELUX Group налага промяна в официалното представяне на събитието, което оттук нататък ще се нарича 2013 CEV VELUX Volleyball European Championship – Men, Final Round (2013 CEV VELUX Европейско първенство по волейбол  мъже, финален кръг).

Неотдавна Групата сключи тригодишен договор за спонсорство с VELUX EHF Champions League (Шампионската лига по хандбал), а години наред е и спонсор на VELUX 5 OCEANS – околосветска соло регата с яхти.

„Извънредно щастливи сме да си сътрудничим с VELUX Group, тъй като компанията има дългогодишен опит в спонсорирането на важни спортни събития с грандиозен успех”, казва президентът на ЕВФ Андре Майер.

„Волейболът е особено популярен спорт в много от страните, в които имаме развит пазар. Европейското първенство по волейбол за мъже 2013 е чудесна възможност да разширим портфолиото си със спорт, който е енергичен, емоционален и е един от най-широко разпространените в света”, казва Майкъл К. Расмусен, Маркетинг Директор на VELUX Group.

България има 5 медала от Европейски първенства за мъже: сребърен през 1951 г. и бронзови през 1955, 1981, 1983 и 2009 г. В предварителния кръг, Българският отбор играе в група D, заедно с отборите на Русия, Германия и Чехия. Мачовете ще се провеждат в Гдиня, Полша.

Вижте повече за 2013 CEV VELUX Европейско първенство по волейбол на cev.lu иeurovolley2013.dk.

eurovolley_2013_logo